ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χριστοπούλου Μαρία, γεννημένη το 1985 στις Σέρρες, ξεκίνησε το 2003 και ολοκλήρωσε το 2008 τις βασικές της σπουδές πάνω στην επιστήμη της λογοθεραπείας, στο ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε για 2 έτη μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο Σύλλογο Κωφών και Βαρήκοων Ηπείρου και Ιόνιων Νήσων Ελλάδος και προσέφερε εθελοντική εργασία τόσο στα Ιωάννινα(ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων), όσο και στις Σέρρες(ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας).

Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης και την απόκτηση του πτυχίου της, εργάστηκε για πολλά χρόνια σε κέντρα ειδικών θεραπειών στη Θεσσαλονίκη(2008 - 2015) και στις Σέρρες(2015 - 2017).

Η επιθυμία της να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες θεραπευτικές υπηρεσίες στις οικογένειες που συνεργάζεται, καθώς η επιθυμία για συνεχή επιμόρφωση στους τομείς που άπτονται άμεσα ή έμμεσα του αντικειμένου της, την ώθησαν όλα τα έτη της επαγγελματικής της πορείας να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις(PECS, TEACCH, MAKATON, SIMATA, κ.α). Το Φεβρουάριο του 2019 ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για τη Δυσλεξία διάρκειας 4 μηνών, ενώ από τον Οκτώβριο του 2019 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την Ειδική Αγωγή.

Το Σεπτέμβριο του 2017, και μετά από τη γέννηση του γιου της, δημιούργησε το πεδίον λόγου, ένα δημιουργικό χώρο μάθησης, λόγου και επικοινωνίας στις Σέρρες, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

 

 

 

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ